петък, 30 декември 2011 г.

De Tomaso Mangusta - допълнено


Дизайнерът Maxim de Keiser представи няколко снимки,
които според него показват как може да изглежда една модерна интерпретация на суперавтомобила De Tomaso Mangusta.


Оригиналът De Tomaso Mangusta е проектиран от известния Джорджето Джуджаро, и е спортен автомобил, произвеждан между 1965 и 1971 г.



 Произведени се само 401 екземпляра, а се смята, че все още са "оцелели " по-малко от 170.




Mangusta е снабден с двигател на Ford с мощност от 220 и 306 к.с., а максималната скорост е ограничена до 250 км / ч. Колата няма да е много скъпа, но има няколко недостатъци, които са от решаващо значение за неговото производство. Първо, ненадеждно управление поради начина на разпределението на тежестта, което се характеризира с лошо управление на суперавтомобила, както и ниския поглед на водача от ниската до земята кабина. Когато работи върху концепцията си, младият  Maxim de Keiser поставя изисквания за основните характеристики на De Tomaso Mangusta. Така например, колата му е с височина от 1100 мм, голямото предното стъкло е взаимствено от моделите от 60-те години, както и вратите в стила на крилата чайка, като при първоначалната Mangusta, което добавя на суперавтомобила изключителност.



Говорейки за концепцията, дизайнерър казва: "Подобно на оригинала, трябва да бъде забавна и да създава впечатление на необузданост, свирепост и сила, наподобяваща хищна котка сред тихата природа - елегантно животно, от което има защо да се страхуваме." Mangusta Legacy Concept изглежда много добре, но дали ще стане сериен модел е един много голям въпрос.




Няма коментари:

Публикуване на коментар