четвъртък, 15 декември 2011 г.

По автомагистралите в България може да се позволи скорост от 140 км/ч


Както се съобщава от Танюг, приемането на изменения на закона за движение по пътищата на България ще бъде увеличен максималния лимит на скоростта на пътните превозни средства по магистралите, от 130 на 140 километра в час.

Министър-председателя на България Бойко Борисов заяви, че напълно подкрепя промяната в закона, защото много малко хора наистина шофират на магистрала със скорост от 120 километра в час. Според него, горната граница на ограничението на скоростта ще бъде увеличена така, че шофьорите да получават по-малко наказание.
Експертите казват, че новите български магистрали при проектирането и строителството си са предназначени за скорости от 160-170 километра в час. Промени в закона ще се прилагат само за леки автомобили, но не и за камиони и автобуси.
България планира да изгради т. нар. "бърз път", какъвто е пътят София - Калотина на границата между Сърбия и България. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви процес на поставяне на камери по магистралите, които първоначално ще отразяват нарушенията, но шофьорите няма да бъдат наказани.
За правителството на Бойко Борисов развитието на инфраструктурата на страната е най-важният фактор за икономическо развитие и напредък на държавата. За две години от мандата си в България са построени повече километри от магистралите, отколкото в последните 20 години общо. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар