понеделник, 6 юни 2011 г.

Mini Coupe на автосалона във Франкфурт


BMW, който е собственик на Mini потвърди, че Mini Coupe и Mini Roadster
под формата на концептуален автомобил, представен през септември 2009 година. На автомобилното изложение във Франкфурт 2011 ще бъдат показани стандартните модели, които ще бъдат произвеждани във фабриката в Оксфорд Великобритания.
Днес имаме вече и представени "официални шпионски" снимки на серийния вариант Mini Coupe (който още е с маскировка в задната част) и официални данни за двигателите и размера на автомобилите.
Под предния капак на Mini Coupe ще се намират следните двигатели: бензинови с 122 к.с. (версия Mini Cooper Coupe), 184 к.с. (Mini Cooper S Coupe) и 211 к.с. и 280 Nm. Mini Cooper Coupe ускорява от 0-100 км / ч за 6 , 4 секунди. Дизеловия двигател е с 143 к.с. и 305 Nm и ще се предлага за Mini Cooper Coupe SD. Двигателите ще се предлагат с шест-степенна механична или автоматична скоростна кутия Steptronic. А бъдещия Mini Roadster ще бъде с класически мек покрив.
Mini Coupe е дълъг 373 cм широк 164 cм висока 138 cм, колесната база е 247 см, а колелата са 15, 16 и 17 инча (в зависимост от версията). 



Основната визуална промяна на Mini Coupe в сравнение със стандартния Mini е, разбира се, новата форма на покрива, за която е отговорен дизайнера Герт Хилдебранд Миниев, който споделя, че е бил вдъхновен от една бейзболна шапка. Интересна подробност е задния спойлер, който автоматично се издига при скорости над 80 км / ч, и автоматично се прибира когато скоростта падне под 60 км / ч.
В оборудването ще намери място и системи за Динамичен контрол на стабилността (DSC), Динамичен контрол на сцеплението (DTC) и електронен контрол на диференциала (EDLC).
Официалната премиера на Mini Coupe е предвидена за септември на автомобилното изложение във Франкфурт, продажбите ще започнат през октомври, а стандартния Mini Roadster се очаква да бъде на пазара през 2012 година.


Няма коментари:

Публикуване на коментар