четвъртък, 23 юни 2011 г.

Mercedes-Benz се цели в BMW X6 с новия GLS


Изглежда, че 2014-та ще бъде една добра година за феновете на SUV моделите. След новите са Q4 на Audi, а Mercedes-Benz също така планира да представи друг кросоувър, според Autocar. Въпреки това, той ще предлага на пазара като конкуренция на BMW X6 и бъдещия Q6 на Audi, който се очаква през 2016 г.
Очевидно Mercedes се стремят да завладеят пазара на спортните SUV, който сега се държи от  BMW с продажби повече от 120 хиляди от създаването си през 2009 година. Както конкурента си от Мюнхен, спортния SUV на Mercedes ще бъде четириместен автомобил със спортен дизайн.
Новият модел вероятно ще бъде наречен GLS и ще се основава на базата на новия M-Class, ще споделя освен платформата и повечето от нейните системи, включително и системата за задвижване на четирите колела. Въпреки това, той ще се отличава с по-агресивен стил, като знаковия седан с четири врати на Mercedes, на CLS.
Нищо все още не се знае за двигателите, но очакваме обичайните гама от бензинови и дизелови агрегати, както и един хибрид, а най-мощната версия ще се задвижва от 5.5-литров турбо V8 двигател, предсказуемо, от AMG, който ще осигури предизвикателство към X6 M.
GLS най-вероятно ще бъде произвеждан заедно с M-Class в завода на Mercedes-Benz в САЩ в Tuscaloosa, Алабама.

Няма коментари:

Публикуване на коментар