вторник, 7 юни 2011 г.

Aston Martin премества производството си от Австрия в Обединеното кралство


Aston Martin обяви, че производството на супер модела Rapide от фабриката на Magna Steyr в Австрия, се премества в британската фабрика в Gaydon.
Първият автомобил Rapida слязъл от конвейра в австрийската фабрика се появи през четвъртото тримесечие на 2009 година, а пълното производство се осъществява от 2010-та, докато в британският Gaydon производството ще започне през втората половина на следващата година.
Първият човек на Aston Martin д-р Улрих Без заяви по този повод, че фабриката в Gaydon сега е по-гъвкава и ефективна в сравнение с периода от преди три години, когато производството на Rapide бе възложено на австрийската фабрика.
 
 
Aston Martin също така подготвя и нов модел Rapide S, чийто 6.0-литров V12 двигател ще разполага с 380 кВт и 517 к.с., за разлика от стандартния модел с 350 кВт и 477 к.с.
Освен по-силен двигател, Rapide S ще притежава ревизирана предна и задна броня, карбонови керамични спирачки, като стандартно оборудване се предлага и променено окачване, а представянето на автомобила се очаква на автосалона във Франкфурт.
Що се отнася до цените на новия Rapide S, очаква се той да струва близо £ 200,000.

Няма коментари:

Публикуване на коментар