сряда, 15 юни 2011 г.

BMW Series 1 Coupe и 3 (Cabrio) ще получат нови означения - Series 2 и 4?


Позовавайки се на неназовани източници от BMW Group, британския Car Magazine съобщава, че BMW планира за следващото поколение на Series 1 и 3 Coupe (Кабриолет)
да получат промяна на името на серията 2 или 4.
Наследниците Е92 3 Series Coupe ще бъде серия 4 Coupe (F32), докато E93 3 Series Convertible ще се превърне в серия от 4 Cabrio (F33). Следващото поколение Series 1, Coupe и Cabrio (F22 и F23) ще получат смяна на името в купе и кабриолет 2 серия. В допълнение на информацията BMW наскоро защити името М2 и по този начин поставя още едно доказателство, че следващата Series 1 Coupe наистина може да се преименува на 2 Series. Също така са защитени и 228, 230, 235. Най-големия въпрос, който ни мъчи е: Ако BMW 3 Series Coupe и Convertible се превърнат в нова серия 4 това означава ли, че легендарният BMW M3 ще стане BMW M4?


Преди десет години имаше слух, че BMW планира да промени името на Серия 3 Купе в серия 4, и сега, след десет години същия въпрос отново се дискусира и причинява разгорещен дебат във форуми и онлайн портали.


BMW очевидно намери вдъхновение от Audi. В действителност, Audi в резултат на подобни идеи за спортните версии на A4, A6 и Coupe версиите ги преименува в А5 и А7 (вместо да се използват имената A4 Coupe и А6 Coupe). Mercedes от друга страна се опитаха да използват различни имена за своите Coupe и Convertible модели, но наскоро се завърнаха към старата си система с означаване чрез просто добавяне на купе и кабриолет в означението С и Е клас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар