петък, 17 юни 2011 г.

Aston Martin - проблем с продажбата на Rapidе


Aston Martin Rapide може да се смята като един от най-атрактивните седани с четири врати, но този извод не е лесно да се осъществи спрямо резултатите от продажбите.
Наскоро британския производител обяви прекратяване на договора с Magna Steyr и реши да премести производството Rapidе в собствения завод в Gaydon. В неочаквания ход не се дават обяснения, но сега излезат на яве разочароващи продажби на най-големия Aston.

Това се очакваше, а именно, че Aston Martin ще продаде за една година 2000 броя, но се оказва, че в сегашния икономически климат, може да се постигнат само 1250 копия.

Прехвърляне на производството в Обединеното кралство също означава, че продажбите на всичи модели на компанията като Vantage, DB9 и DBS, не получават желаното внимание от клиентите и Aston Martin ще трябва да плати на Magna £ 10 млн. за предсрочно прекратяване на договора.

Британците сочат рецесията като виновник за разочароващите продажби, но е изненадващо, че от това не се оплаква конкурента Porsche Panamera, който се продава като топъл хляб. Може би защото е почти два пъти по-евтин, отколкото на Aston Martin в най-мощната му версия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар