неделя, 25 март 2012 г.

Раждането на идеята Touring Superleggera Disco Volante 2012 ***

Както вече споменахме, посветен на 60-годишнината на известния Alfa Romeo C52 Disco Volante, купето е разработено от студио Touring.
 Дизайнерите са поставили следния проблем: Да смесят съставките, като иновации, емоции и аеродинамични качества, с вечно, ясно разпознаваем вид. От предишния модел той е взел назаем изразената странична линия, подчертана с алуминиеви корнизи и частично затворени предни колела, и удължена задница с кръгли фарове. Разработчиците казват, че баланса на мощноста и флуидните линии са характерни за Touring Superleggera.




За да създадат Disco Volante Touring Superleggera са използвани елементи от основната структурата на тялото Alfa 8C Romeo Competizione, закачен за твърда стоманена рамка. Външните панелите на купето са ръчно изработени от алуминий, а от Touring твърдят, че подобряването на традиционната технология го прави по-добър, също като аеродинамичния бодикит и някои структурни елементи на каросерията от въглеродни влакна. Много детайли и декоративни елементи са изработени изцяло на ръка.






CAD-програми позволяват да се изчисли ергономичноста, безопасноста и аеродинамиката на цялото превозно средство. Целият процес е документиран и представен в цифрова форма, за да се гарантира истинско качество.










Няма коментари:

Публикуване на коментар