неделя, 4 март 2012 г.

Alfa Romeo Disco Volante 2012 от Carrozzeria Touring ***

Сред огромния брой на концептуални модели на предстоящото 82-ро автомобилно изложение в Женева може да се открои необичаен спортен автомобил Disco Volante, построен от Carrozzeria Touring Superleggera Italia.
Автомобилът е създаден, за да отбележи 60-годишнината на оригиналния модел на Alfa Romeo Disco Volante, който през 1952 г. е създаден съвместно от дизайнерско студио на Carrozzeria Touring и Alfa Romeo. В основата на новата концепция стои модела 8C Competizione, който е получил нов дизайн, направен в духа на известната кола от втората половина на ХХ век, който все още е смятан за един от най-добрите творения на италианския автомобилен производител.


Както и истинската Alfa Romeo Disco Volante от 52-ра година новият модел има дизайн, който прилича на летяща чиния, между другото, името на превозното средство се превежда по този начин. Коефициент на въздушно съпротивление е равно на оригиналната 0,25, приблизително една и съща цифра трябва да е модерна интерпретация на Disco Volante. След дългия капак, се намира предно стъкло, което е разположено под голям ъгъл, след това покрива е леко извит на долу последван от къса опашка с плавни линии. За да се подобри ефекта на притискателна сила, е увеличена аеродинамичната площ, състояща се от преден сплитер, странични прагове и заден дифузьор.


Снимки на "летящата чиния" все още не са представени официално, но ние тук може да видим странни форми и необичайни покрития.



Докато Disco Volante от 1952 г. е построена на основата на серийния модел от тези години - Alfa Romeo 1900, новата версия използва шасито на модерно спортно купе -   изключителната  Alfa Romeo 8C Competizione. Голяма част от аеродинамиката на каросерията на автомобила е изработена от лека алуминиева сплав и въглеродни влакна. За задвижване на двувратото купе се използва 4,7-литров бензинов V8 двигател с мощност 450 к.с. при 7000 об. /мин и 480 Нм въртящ момент при 4750 об / мин. Колата има 6-степенна полуавтоматична трансмисия и заден диференциал с ограничено приплъзване. Скоростните характеристики на концепцията не са уточнени, но трябва е да се отбележи, че донора Alfa Romeo 8C Competizione е в състояние да се ускори до сто за 4.2 секунди до 292 км/ч.

Повече информация за проекта на италианския Carrozzeria Touring Superleggera ще стане достъпна през следващите дни.
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар