неделя, 4 март 2012 г.

Lamborghini Aventador J ***

До автосалона в Женева остават само няколко дни. Почти всички автомобилни производители вече са подали официални данни за моделите, които ще украсят  щандовете.
Дори и тунинг студията обявиха новите си продукти и програми, за да преминат към привличане на посетители към тяхната експозиция. Въпреки това, има редица автомобилни компании, които като свещена чест от своите традиции пазят дълбоко тайна до последния момент информацията за своите нови модели. Или през редовни интервали, държат интереса на клиентите с тийзър изображение и кратко съобщение за пресата. Една такава компания е италианския производител на супер автомобили от Санта Агата - компанията Lamborghini. Всеки си спомня Jota супер автомобил, който се появи преди първия автомобил в Париж, и с епоса на Aventador през миналата година. Тази година отново, италианците се готвят за изненада.


Въпреки това, неизвестно как, чешкия уебсайт Autoforum успя да достигне до информация  какво ще бъде представено в Женева, от Lamborghini. Според тях, това ще бъде модел Aventador J. Между другото, преди няколко часа, италианците са публикували кратко видео. В доклад от чешкия сайт се казва, че, че Aventador J не е производствен модел и не трябва да се бърка с подготовката за дебюта на Roadster Aventador. Моделът с индекс J не само е загубил покрива си, но остана и без предно стъкло. Като се има предвид, че вида на серийния Aventador вече е много агресивен, тогава модела J получава по-агресивен аеродинамичен бодикит. Той се състои от преден спойлер, нови странични прагове, заден дифузьор и спойлер на багажника. Всички допълнителни елементи са изработени в черно в контраст с ярко червения корпус.


Няма съмнение, че, за да се увеличи скоростта на един суперавтомобил, инженерите на компанията са премахнали всички елементи в колата, които напомнят за лукс. Между другото, трябва да се отбележи и фактът, че чехите не знаят нищо за двигателя на Aventador J. Както знаете серийния модел е оборудван с V-образен дванадесет цилиндров двигател, който възлиза на 6.5 литра и реализира мощност от 691 к.с. Възможно е, двигателят да бъде специално проектиран за новият модел. Във всеки случай, ако се окаже вярно Lamborghini Aventador J, може да се види по пътищата в не повече от 20 броя.

Няма коментари:

Публикуване на коментар