неделя, 4 март 2012 г.

Brabus Bullit Coupe супер мощен Mercedes C-Class ***

Немското тунинг студио BRABUS представи най-мощната версия на Mercedes-Benz C-Class, която има върхова мощност от 800 конски сили.
Изграден на базата на сериен купе автомобил, спортния автомобил е претърпял големи технологични промени, които значително са подобрили динамичните му характеристики. Както винаги, този туниниг модел не се ограничава само с доработка на екстериора, като за клиентите се предлага и комплект за доработка на интериора. Резултатът е почти нов суперавтомобил, който се нарича Brabus Bullit Coupe и се предлага на цена от невероятните 440 820 евро, рекордна цена за превозното средство.


Под капака на спортния автомобил, няма да откриете стандартния 6,2-литров бензинов V8 двигател, монтиран на серийните версии на AMG, вместо това тук е новият двигател V12. Двигателят е заимстван от Mercedes-Benz S-Class и е с обем 6.3 литра, той снабден е с два турбокомпресора. Освен това е подобрена системата на входящия въздух и е инсталирана нова изпускателна система с промяна на на начина на управление. Тунерите успяха да постигнат мощност 800 к.с. и въртящ момент от 1100 Нм. Трябва да се отбележи, че за да се постигне по-дълъг живот живота на двигателя въртящия момент е ограничен по електронен път, тъй като без ограничението, максималният размер е от 1420 Нм.


Според производителя, Brabus Bullit Coupe ускорява до 100 км/ч за 3,7 секунди до 200 км / ч - 9.8 секунди до 300 км/ч - за 23.8 секунди, а ускорението спира само при достигане на максималната скорост от 370 км/ч/. За да се съобразят с новите функции тунерите са променили спирачната система и окачване на превозното средство.


Външно Brabus Bullit Coupe се различава от стандартната Mercedes C-Class Coupe с по-агресивен аеродинамичен комплект на купето, състоящ се от променена  предна броня с престилка, модифицирано задна броня с дифузьор и спойлер на багажника на капака, "хриле" в предните калници, широки арки на колелата и е Brabus емблема. Черен цвят на купето, LED фарове за дневна светлина и големи джанти.


Спортния автомобил разполага с интериор изработен от черна кожа и алкантара, която е зашита с червен конец. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар