неделя, 4 март 2012 г.

Hamann актуализира Mercedes SLS AMG Hawk ***


Немското тунинг студио Hamann Motorsports през последните няколко месеца, мълчеше. Както винаги, това е поради голямото желание да се подготвят по-добре за новия сезон, който се отбелязва с международно автомобилно изложение в Женева.
Подобно на няколко други студиа, Hamann планира да представи в Швейцария няколко нови разработки. По-специално, това ще бъдат доработените  Range Rover Evoque и главният герой Mercedes-Benz SLS Roadster, наречен "Hawk“.


Трябва да се отбележи, че програмата се нарича "Hawk'' а суперавтомобила е Mercedes-Benz SLS AMG, той бе доработен от германското студио преди време. Въпреки това, новата интерпретация на пакета включва редица ключови различия. Като пример, в Женева, колата ще се появи в ярко червено, което напълно се допълва от редица компоненти от въглеродни влакна и акценти в черно. Преди всичко тунерите за AMG SLS са разработили нов аеродинамичен пакет. Както се вижда от снимките, дизайнерите на Hamann са променили предната броня,  добавили са нови странични прагове и разширени калници. Като се има предвид, че SLS AMG не е тесен автомобил, то сега той се превръща в твърде широк. Естествено, задната броня също е променена. 


Друг нов елемент е новият капак със специални въздухозаборници. Червено-черна тема за цвета на купето продължава вътре в превозното средство. Централната конзола включва червена облицовка от карбон. Панелите на вратите, волана и въздушните отвори са украсени с червени акценти. Така висококачествени декоративни материали са заменени с нови от Alcantara и кожа в черно, с контрастиращи червени шевове. Последен щрих, в промените на външния вид на Mercedes-Benz SLS AMG е набор от нови джанти с черни 21-цолови нископрофилни гуми.


Експертите от Hamann Motorsports, увеличават мощността на автомобила. Експертите предлагат нова състезателна изпускателна система, изработена от титан, спортни катализатори, висока производителни въздушни филтри и промяна на управлението на електронния блок на двигателя. С тези изменения 6,2-литровия V8 двигател увеличава мощността си от 571 до 636 к.с., а максималният въртящ момент е повишен до 680 Нм. Това е достатъчно ускорението на луксозния SLS AMG, от 0 до 100 км/ч да се осъществи за 3,6 секунди. Максималната скорост е 320 км/ч. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар