понеделник, 23 август 2010 г.

Volkswagen иска да купи Alfa Romeo, Fiat не иска да продава


Слуховете, че Volkswagen иска да купи от Fiat марката Аlfa Romeo не са нови и в същото време, двама служители от Volkswagen потвърдиха, че немската фирма "е сериозно заинтересована" за закупуване на Alfa Romeo.
Въпреки това, от Fiat за Automotive News Europe съобщиха, че те "нямат намерение да продава Alfa на Volkswagen, и че Alfa Romeo възнамерява да се превърне премиум производител, която ще произвежда по 500 000 автомобила годишно.
Както знаете, Volkswagen планира до края на 2018 година да стане най-големият производител на автомобили в света, с придобиването на Alfa Romeo (германците, според по-ранна информация са готови да заделят за това един милиард евро) ще помогне за постигането на тази цел. Разбира се, с увеличаване на продукцията и разширяване на моделния ред на Alfa, който ще включва ново спортно купе на базата на концепцията BlueSport VW, както и  наследник на 8C Competizione, който ще използва същата платформа като Audi R8.
От друга страна, Fiat планира връщане Alfa Romeo на американския пазар за 2012 г.. до 2014. За американците ще се предлага палитра, която включва седан, комби, хечбек, SUV и кабриолет модели.
Ако всичко се получи в съответствие с плановете на Fiat в САЩ ще се продават по около 85 000 броя годишно, като част от този оптимистичен план за увеличаване на глобалните продажби на 500 000 броя за Alfa за една година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар