петък, 6 август 2010 г.

BMW Alpina B5 BiTurbo


Немската компания Alpina, известна с елитни вина и изключителни автомобили на базата на BMW,
представи още един нов продукт - B5 BiTurbo. Автомобилът се превърна в шестото поколение на B5, който се явява усъвършенствано BMW 5-серия. Външно не се отличава много от стандартната "Петица''.



B5 е получил аеродинамичен пакет, придаващ на колата нотка на чар и спортен дух. Той включва предна броня с вече станалата традиция за гравиране на Alpina, нови са спирачните дискове, задния спойлер и дифузьор. Картината се допълва от 20-цолови фирмени джанти.
 

Вътре всичко се оказва ексклузивно в автомобила, с богато оборудване, нови седалки, идентификационни табели и скъпи кожени тапицерии. Както винаги, най-големите подобрения са в техническата част. Спортния седан достига до 100 км/ч за 4.7 секунди, като използва V-образен 8-цилиндров двигател с 4.4 литра.


Мощността на този двигател е 507 к.с., което позволява максимална скорост на B5 BiTurbo да достигне до 300 км / ч. Колата разполага с 8-степенна автоматична скоростна кутия с ръчна смяна по електронен път, регулируемото окачване и мощни спирачки. Всички Alpina автомобили се продават изключително с индивидуални поръчки и се произвежда ръчно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар