събота, 7 август 2010 г.

Суперавтомобилите, които не влязаха в производство

За всеки суперавтомобил, който е станал успешно решение на пазара,
има една дузина, които не са успяли. Изразходвайки парите на инвеститорите и мечтите на техните създатели в еднаква степен. Често пъти това не се дължи на лош продукт.

Понякога е било поради лоши времена - като в средата на рецесия или лош късмет – като началото на производството на автомобила внезапно е прекратено. Понякога това се дължи на лош продукт. Когато хората плащат извънредни суми пари за един суперавтомобил , "който ще се прави" и е достатъчно близо, до пускане, но след това е взето решение да не се разработва.

1. MB Exigence of Speed
MB EOS (Exigence of Speed) никога няма да спечели нито един конкурс за красота. Но екипът измислил колата е по-свързани с добрата аеродинамика, отколкото с красивия дизайн. За съжаление, въпреки че е разработена с високите технологии на инженерството и напреднали дизайнерски техники, MB EOS никога не направи скок към производството.

2. Bizzarrini GTS 4.4
Въпреки италианското наследство, 4.4 литров V8 двигател и заявка за 330  km/h максимална скорост, Bizzarrini GTS 4.4 тъне в прах след представянето си на автомобилняи салон в Женева през 2005 година.

3. Freestream T1
Модела Freestream Т1 не е наистина мъртъв, той просто промени името си на Caparo Т1. Въпреки това все още има планове за неговото производство, което дава надебжда, че един ден ще успеем да го видим на улиците. Повечето журналисти не вярват в това. 

4. Gigliato Aerosa
Aerosa е един амбициозен проект от Gigliato Design, които въвеждат механиката на Lamborghini, двигател на Ford, английска точност и Японска амбициозност. Странното е, че той не успя да се появи в производство.

5. Jiotto Caspita
Японският суперавтомобил Jiotto Caspita е разработен в края на 80-те и началото на 90-те години. Първоначалният прототип е задвижван от V10 двигател. Въпреки поразителната ефективност, проектът е отменен през 1993 г. поради глобалната рецесия.

2 коментара:

  1. С изключение на първия и последния автомобил, другите изглеждат доста прилични поне като външен вид - жалко че не са пуснати все още в производство.

    ОтговорИзтриване
  2. За последния дори се разработва нов модел (тоест нова концепция) с надежда да пунат поне нея. Скоро ще пусна новини за новия модел

    ОтговорИзтриване