петък, 13 август 2010 г.

Нов модел Porshe 911 за 2011 година

 
На автомобилното изложение във Франкфурт през следващата година Porsche планира да представи новото поколение на легендарния модел 911 и се надява, че тази кола ще спечели отново стари и нови клиенти сред нарастващата конкуренция.

В момента развитието на този автомобил е в последните етапи (кодово име на модела е 991), докато техническите подробности се очакват в края или началото на следващата 2012-та година.

В допълнение към традиционните минимални екстериорни промени, клиентите могат да очакват очевидно много по-високо качество на обслужване, по-силна, и икономични двигатели, 6-цилиндров двигател боксер и по-динамични характеристики на шофиране. Освен това, списъкът на стандартно и допълнително оборудване ще бъде разширен.

С други думи, новите 911 ще бъдат променено изцяло до пускането му на пазара, което много анализатори смятат като ясен сигнал, че Porsche отваря допълнително пространство за очаквания нов модел на въвеждане да бъде разработен в сътрудничество с Volkswagen, Audi и разбира се, моделът ще се основава на технологията VW Bluesport.

Размерите не са се променили значително, въпреки че новият модел ще бъде малко по-дълъг и по-широк от своя предшественик. Ширината ще бъде усетена по-специално в дъгата на калниците, които ще бъдат увеличени и може да се използват по-големи колела. Aero комплекта ще бъде насърчаван и с нов дизайн на електронно управляваното задно крило. Очаква се, че новия модел ще намали теглото си с около 50 килограма.

Интериорният дизайн ще основно актуализиран. Въпреки че ще запази повечето от основните функции, характерни за този автомобил, може да се очаква въздействие Panamera и Cayenne (също така ще се увеличи още повече пространството багаж).

Кабриолет се очаква през пролетта на 2012 г., а управлението на покрива ще може да се усъществява до скорост от 50 км / ч.

Що се отнася до автомобилния парк, ще са в основата на една подобрена версия на 6-цилиндрови бензинови единица с по-голяма мощност и въртящ момент и намален разход на гориво. Така че предложението първоначално очакваните 3,6-литров двигател и 400 Nm 370KS на Carrera, или 3.8 литра 420 к.с. и 440 Nm.

И двата двигателя ще бъде съчетано с 6-степенна ръчна трансмисия като стандарт, а 7-степенна ДПК трансмисия с два съединителя и дръжките на волана са част от допълнителното оборудване. Стандартно оборудване ще се състои от система старт-стоп и регенеративно спиране, която в крайна сметка ще доведе до 12% намаляване на потреблението-tnog.

Разбира се, следващото поколение 911 ще предлага и Carrera 4S, Turbo, GT3 и GT2 версия и има голяма вероятност за хибридна и електрическа версия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар