петък, 13 август 2010 г.

Rover 55 - Имало едно време ...

Имало едно време, преди много дни, когато MG Rover Group е жив и поглежда с надежда за бъдещето [...] в ръцете на BMW, баварския производител на автомобили е сънувал за нова линия модели за британската компания. Сред плановете за развитието е подмяна на остарелите, пето поколение модели базирани на Honda Civic, серия 200 / 400, наречен по-късно на 25/45, разположени под 75 в моделния ред на Rover.
 

Тогава имаше много предложения и концептуални скици за автомобил от този период. Наскоро успяхме да се сдобием с някои изключителни снимки на модел в пълен размер, който никога не сме виждали преди. Името му е R55, това е дизайнерско предложение за компактен седан, малко по-голям, отколкото BMW 3- серия. Твърди се, че е изработен още през пролетта на 1997 година.
Дизайнера на автомобила, Ричард Уули казва :
"Да, мисля, че концепцията изглежда изключително добре. Смятам, че все още изглежда доста добре въпреки, че е на 13 години. Но, разбира се, аз може да съм предубеден малко!"
Колата седи на междуосие от 2800mm, като максималната дължина е по-малка от R75. Модела е завършен през пролетта на 1997 г. Като се е смятало изграждане на прототипи от този модел, да започнат още през лятото.
 

В R55 преобладава динамичен дизайн. Автомобила е с много къси надвеси и сравнително ниска линия на покрива - нещо като британски Chrysler 300. Само, че 300 е представен като концептуален модел около шест години по-късно, през 2003 година на автомобилното изложение в Ню Йорк ...
Във всеки случай, модела R55, който трябваше да атакува авангарда на Rover в премиум сегмента, заедно с един малко по-голям модел 75 (базиран на BMW Серия 5) е една добра идея за съживяване на Rover в бъдещите години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар