събота, 14 декември 2013 г.

Нов Volkswagen Passat през 2014 - скици

От Volkswagen обявиха, че възнамеряват да представят нов Passat през 2014-та година, който ще разполага с най-новите двигатели на компанията
- бензинови с мощност от 125 до 280 к.с. и дизелови двигатели и мощност от 116 до 231 к.с.. VW Passat осмо поколение ще бъде 100 кг по-лек.

Новият Passat ще се изгражда върху модулната платформа на Volkswagen MQB, така че като основа за новия Passat може да се смята, че ще служи новия Golf. Той обаче ще има повече пространство за пътниците и багажа от Golf. Passat официално се очаква през ноември 2014 г.

Passat е разположен между Jetta и Phaeton и двигателите трябва да използват около 15 процента по-малко гориво, а една от причините за това е по-ниското тегло около 100 килограма. Ще се предагат и модели със задвижване на всички колела и трансмисия DSG със седем степени. Германците обявяват за наличието на старт-стоп система, евро 6 двигатели и изключване на цилиндри, когато не е необходима по-голяма мощност .

С поглед към дизайна, може да се заключи , че Passat постоянно се разраства, но нараства само междуосието с 80 мм ( общо 2800 мм), благодарение на платформата MQB. Така, че външните размери на автомобила остават със същата дължина - 4780 мм. Но, новият Passat ще има по-голяма ширина, ще бъде по-нисък и ще има повече място за пътниците на задните седалки и малко по-голям багажник .

Новият Passat получава нови предни и задни светлини, както и по-големи 18 - цолови колела, които ще му дадат по- спортен вид. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар