сряда, 11 май 2011 г.

Ford Fiesta е най-продаваният малък автомобил през март


Според световния лидер в събиране, анализиране и проучване на данни в автомобилната индустрия, с добра репутация JATO Dynamics, Ford Fiesta през първото тримесечие на 2011 година отново е най-продавания малък автомобил в Европа.
JATO Dynamics посочва, че през март са продадени 50 534 ‘‘фиести‘‘, с повече от 10 000 единици над най-близкия конкурент в тази категория. Fiesta през март е вторият най-продаван автомобил в Европа.
През първото тримесечие на 2011 г., според документи JATO, продажбите възлязоха на общо 102 859 Ford Fiesta - повече от 8000 единици, пред най-близкия конкурент.
"Ние сме много доволни от по-нататъшния успех на Fiesta, който е не само нашия най-продаван модел в Европа, но и по целия свят се продава страхотно - и на продажбите и на производството", каза Roelant de Waard, вицепрезидент на маркетинга, продажбите и сервиза на Ford в Европа.
"Новият Ford Focus и C-MAX модел - които наскоро бяха представени направиха силен импулс в общите резултати в продажбите - Ford продължава да засилва водещата си производствена линия в Европа. "
Информацията, публикувана през втората половина на април, JATO Dynamics, и европейската автомобилна асоциация АCEA потвърдиха, че през март в първото тримесечие на 2011 година  Ford е най-продаваната марка в Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар