събота, 28 май 2011 г.

Audi A9 за конкуренция на Mercedes-Benz CL


Audi смята да разработи чисто нов модел, позициониран над настоящия флагман A8 и създаден за да се конкурира с Mercedes-Benz CL, който ще заменени S-Class Coupe и новия S-Class Convertible. Audi A9 ще се конкурира и с версията купе на Jaguar XJ, който ще се произвежда на базата на Mercedes CL. 
 

Новия флагман на Audi най-вероятно ще се нарича A9 ако бъде пуснат на пазара, но все още е в много ранен етап проектиране и може да бъде предложен и друг вариант, като купе с четири врати или купе с две врати купе и кабриолет. 
 

До скоро се знаеше, че A9 се развива като купе с четири врати, но нова информация показва, че Audi ще разработи традиционо купе и кабриолет с мек покрив за последния си модел.

A9 се очаква да сподели база, с алуминиевия A8 и да използва доста елементи от флагманския седан, както и суперавтомобила R8 и ще се произвежда в завода на Audi в Некарсулм, Германия от 2015 г. - ако действително получи зелена светлина. Важно е да се отбележи, че премиерата на А9 ще съвпадне с представянето и на новия Mercedes CL. 
 

За задвижване на новия Audi A9 ще се изполазва обичайната гама от двигатели на Audi. Базовия ще е с мощност 211 конски сили и компресор 3,0-литров V-6, следващия е  битурбо 4.0-литров V-8 за спортния вариант S9 и ще развива 520 к.с.. Всички модели, разбира се, ще дойдат с Quattro задвижване на всички колела.

Дали наистина от Audi се нуждаят от такъв модел в своята гама? Кажете ни в раздел коментари по-долу.


Няма коментари:

Публикуване на коментар