сряда, 11 май 2011 г.

Chevrolet Volt е избран за Зелен автомобил на годината


Chevrolet Volt е обявен за зелен автомобил в света през 2011 година.
Спечелването на титлата " Световната зелена кола на годината за 2011" се случи на автомобилното изложение в Ню Йорк.

"Избор на Volt за "зелен" автомобил на годината е допълнително доказателство за качеството на енергоспестяващите технологии, които Chevrolet в момента предлага в целия свят," каза Rick Scheidt, вицепрезидент по маркетинговата част на Chevrolet. "Тази награда, както и другите  предхождащите я, са потвърждение на усилията, които фирмата инвестира в създаването на този автомобил, който може да промени света на персоналната мобилност."

Chevrolet Volt е бил в конкуренция с общо дванадесет нови превозни средства, регистрирани цял свят. Изборът намалява на десет модела и на края трите финалисти са: BMW 320d Efficient Dynamics Edition, Chevrolet Volt и Nissan Leaf.

За да бъде в състояние да спечели титлата Световен автомобил на годината в дадена категория, кандидатите трябва да отговарят на критериите за наличност за закупуване на най-малко два континента през периода от 1 Януари 2010 година до 30 Май 2011. Chevrolet Volt ще има възможност да участва в избора на най-добрия автомобил в света за 2012 година като от края на тази година ще бъде в продажба в Европа и Азия.

Зелен автомобил на годината е последната голяма награда, която печели Volt.

Няма коментари:

Публикуване на коментар