неделя, 8 май 2011 г.

F1 - Себастиан Фетел спечели Гран При на Турция


Третата победа за сезона на Себастиян Фетел, този път е на турската Гран При.
Фетел успешно използва пол-позишъна в квалификацията, чрез който улесни третата си победа от четири състезания през този сезон. По този начин той увеличава предимство в класирането пред най-близките си съперници, преди всичко, Хамилтън и неговия колега Марк Уебър от Red Bull .
Говорейки за колегите Уебър след много борба и трудни изпреварвания с Алонсо  успя да завърши на второ място на подиума. Ferrari трябваше да се примирят с третото място, което не е лошо като се има предвид това, което в началото на сезона имаха.
Пилотите на McLaren Луис Хамилтън и Дженсън Бътън взеха четвърто и шесто място с голяма трудност. Между тях е петия Нико Розберг с неговия Mercedes.
Седмото и осмо място са за пилотите на Renault и Хайдфелд и Петров, а зад тях се нареди фантастично Себастиен Буеми с Toro Roso. Буеми свали 16 позиции, като стигна до седмото място, но в крайна сметка трябваше да се примири с деветото място.
В "топ десет" се промъкне и отлично представилия се японски пилот Кобаяши, който бе на 24 стартова позиция в квалификацията пред силната конкуренция, Фелипе Маса и Михаел Шумахер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар