сряда, 3 август 2011 г.

Jaguar XE идва през 2012 г.


Jaguar планира до края на 2012 година да започне продажба на нов спортен автомобил наречен ХЕ, който ще се конкурира с Porsche Boxster.

Новият модел в момента се крие под кодовото име XE, а британското списание Autocar (от което е и сницата) XE се очаква да се предлага на британския пазар на цена от около £ 40,000. Autocar също така обяви, че през септември тази година (на автомобилното изложение във Франкфурт) Jaguar може да представи концепцията ХЕ, като бъдещ сериен роудстър.
Според наличната информация, XE ще има размери 430 см (около 45 cм по-къс от XK, а на пазара ще пристигне през 2014 година.), а теглото му трябва да бъде малко повече от 1500 кг.
Споменатата по-горе концепция на XE, която ще видим на автосалона във Франкфурт ще бъде версия роудстър, като за сега не е известно дали Jaguar ще произвежда модел в купе версия.
Очаква се Jaguar XE да използва V6 двигатели (с или без компресор), четири-цилиндров турбо и V8 вариант - най-спортния. Не е известно дали в крайна сметка ще се използва и дизелов двигател.
Освен това, новия модел XE ще дойде с осем-степенна автоматична трансмисия и старт-стоп система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар