сряда, 17 август 2011 г.

Гуми на бъдещето



Нещо, което ще се случи възможно най-скоро, разработката на гумите на бъдещето продължава.

Движението с автомобил трябва да изправи пред тревожност всеки шофьор, когато става дума сигурност на гумите и възможно спукване на някоя от тях при висока скорост. 
Смяната на гума често е неудобна, поради атмосферните условия, мястото където колата се намира или липсата на резервна гума... Няма шофьор, който няма опит с този проблем. Въпреки това, от Goodyear да обявиха, че този въпрос отива в миналото, защото са направили система, която позволява на гумите на колата автоматично и независимо да се напомпват.
Новата система е наречена Air Maintenance Technology (AMT), системата има малка въздушна помпа, която се намира вътре в гумата. Goodyear не е посочил, кога тази технология ще се използва масово, но потвърди, че системата функционира, и че AMT използва енергията на повратна точка за напомпване на гумите.


Jean-Claude Kihn технически директор на Goodyear, заяви: "гума, която може да поддържа своя собствен въздух под налягане при движение се разработва в продължение на много години, това ще бъде технологичен напредък, след който хората ще се чудят как са използвали автомобилите си без него.".

Няма коментари:

Публикуване на коментар