четвъртък, 30 септември 2010 г.

Peugeot HR1 Concept на салона в Париж


Това е новa концепция на Peugeot наречена HR1,
която ще бъде официално представена пред репортери днес на Париж автомобилно изложение. Това е градски Crossover (смес от градски автомобил, купе и SUV модел), който според френските медии може да влезе в серийно производство.


Във всеки случай, HR1 Concept има за цел да направи движението из града по-забавно, а вниманието ни е привлечено от скромните размери на машината (дължина 367 cm, 180 литра товар обем - с прибрани задни седалки 734 литра). 


Автомобила притежава къси надвеси, различен начин на отваряне на вратите, LED светлини, интериор с "Head-Up дисплей, а предницата е вдъхновена от концепцията Peugeot SR1 от последния салон в Женева. HR1 Concept е с хибридно задвижване, което означава комбинация от три-цилиндров 1.2 литра бензин THP с 110 к.с., електрически двигатели с шест степенна скоростна кутия и 37 к.с. (следва да се отбележи, че е възможно да се движи само с електроенергия, но само при по-ниски скорости).


Фабричните данни на HR1 Concept твърдят, че автомобила тежи 1130 килограма, отделя 80 грама CO2 на километър, а потреблението е 3.5 литра на 100 км.


Няма коментари:

Публикуване на коментар