неделя, 5 септември 2010 г.

ЗиЛ разрабтва лимузина за президента на Русия


"Завод имени Лихачева" (ЗИЛ) в Русия е получил техническа задача от управлението на руския президент за създаване на лимузина за първия човек в страната.
Успоредно с това управлението отрече информацията за вероятността за участие в проекта на италианското автомобилно студио Pininfarina SpA

В средата на тази година, президента Дмитрий Медведев заяви, за възможността за замяна, използваните при неговите посещения немски лимозини Mercedes-Benz с превозни средства от местното производство. И така, изглежда, делото вече е в ход. Управление на предприятието получи подробно задание за този проект.

"Ще разгледаме и ще решим как с нашия капацитет, може да се създаде един клас автомобили, като се има предвид параметрите, които ние установихме," - каза говорител на администрацията на президента Виктор Креков.

В момента "ЗИЛ" е специализирана в производството на камиони с тежест от 6.95 тона до 14,5 тона и автобуси от малкия клас. Въпреки това, фабриката е в състояние да произвежда и автомобили. Преди да получи съгласие за изграждане на президентската лимузина в ЗИЛ трябва да получи финансова подкрепа.

1 коментар:

  1. Солидно изглежда.Ама вътре да е като на 007 - иначе не я рзнавам-да може и да ухажва.Нали така- като ще е гарга да е рошава, ама де.

    ОтговорИзтриване