неделя, 26 септември 2010 г.

Jeep с Grand Cherokee на автоизложението в Париж

 
Jeep също ще присъстват на европейския автосалон в Париж, и ще пкаже ново поколение Grand Cherokee, Wrangler модел 2011. Освен това компанията ще покаже и новите дизелови двигатели за Cherokee, Compass и Patriot. Chrysler представи новия Jeep Grand Cherokee 2011 на миналото автомобилно изложение в Ню Йорк, преди няколко месеца и най-накрая официално започва работа по продажбите на американския пазар.
 

На първо място, погледите на журналистите попадат в нов облик, макар и с по-радикални промени в интериора, особено по отношение на използване на качествени материали. Освен промяна по дизайна са променени и размерите на машината. Новия Grand Cherokee е с 46 mm по-дълъг и 76 mm по-широк от своя предшественик, а колесната база се е увеличила със 135 мм и вече е 2916 mm.
 

Що се отнася до двигателя в Северна Америка новият Jeep Grand Cherokee ще се предлага с два двигателя. На разположение е 3.6-литровия V6 двигател с 290 коня Pentastar, и 5,7 - литров Hemi V8 двигател и 520 Nm 360KS. В Chrysler посочват, че новото четвърто поколение Grand Cherokee е със значително подобрена икономия на гориво в сравнение с предходния модел.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар