сряда, 15 септември 2010 г.

Вие сте голям фен Lamborghini ?

 
Повечето от нас са съгласни, че Lamborghini е страхотен автомобил. Автомобили като Lamborghini Diablo, Gallardo и Murcielago са едни от най-добрите. Ето списък на 5 факти, които трябва да знаете за Lamborghini ...

Факт 1
Знаете ли, че най-бързото Lamborghini  достигнало максимална скорост от 370 км / ч, и е Льо Ман версия на Murcielago R- GT модел. Най-бързият сериен модел от Lamborghini е с максимална скорост от 340 км / ч, и е модел LP640 Murcielago. И двата модела имат V12 двигател. 
 

Факт 2
Знаете ли, че Lamborghini е била независима компания , но фалира през 1978 г. и е продадена на Chrysler. През 1998 г. е продадена отново на немската фирма , Audi AG, която става собственик на Lamborghini .


Факт 3
Знаете ли, че повечето от моделите Lamborghini са произведени с V12 двигател, макар и най-новият модел , Gallardo. Lamborghini никога не са произвеждали автомобили с по-малко от V8 двигател.

Факт 4
Знаете ли, че на първо Lamborghini е бил произведен през 1963 г. и се казва 350GTV . С максимална скорост от 280 км / ч, 350GTV е бил изключително бърз през 1963 година. Първото Lamborghini преминало границата от 300 км/ч излезе през 1974 г. и е бил назован Countach.
 

Факт 5
Знаете ли, че на Countach , Diablo и Murcielago всички притежават врати ( които се въртят и вдигат на панта близо до предната част на врата), но на Gallardo не. Както Diablo и Countach които вече не се произвеждат , така че единственият автомобил Lamborghini с ножични врати днес е Murcielago .

1 коментар:

  1. Не знаех за тези подробности.Но уважавам марката.Доказали са се във времето

    ОтговорИзтриване