неделя, 9 октомври 2011 г.

Mercedes SLC официално потвърден


Новият модел на Mercedes SLC започва да ловува клиентите на Porsche 911 и Jaguar C-X16. Това за кратко се заключи от информацията, предоставена от Auto Express пред журналисти споделено от управителя на AMG Кристоф Юнг.

Основния човек от тунинг къщата напоследък е станал много приказлив и неотдавна представи SLS AMG Black Series модел, сега разкрива неизвестни подробности за своят малък вариант. 
Това, което научихме по-рано, благодарение на Mercedes и потвърдено Юнг е, че за задвижване за по-малкия SLS ще се използва 5.5 литров V8 би-турбо бензинов двигател, куплиран със седемстепенна трансмисия с два съединителя и ще предостави на SLC 500 к.с.. Максималната скорост която ще постига е 300 км / ч, а до 100 км/ч ще достигне за четири секунди. 


Въпреки това, само сила и скорост, не са достатъчни, за да разтърси SLC конкуренцията. Затова от Mercedes се нуждаят и от нещо друго, от което са наясно в AMG. В допълнение към посочените по-горе характеристики те ще предлагат невероятен звук и отлично поведение на пътя, това трябва да привлече купувачи от страна на AMG. Mercedes мислят глобално и това показва информация относно въвеждането на старт / стоп система и редица други елементи, които ще направят това спортно купе в икономичен модел. 


Ръководителя на спортния Департамент на Мерцедес е открил цената на този автомобил. Според него, началната цена на SLC трябва да бъде около 82000 евро, което е определено по-малко от това, което бе споменато по-рано през тази година за бъдещото купе. 
Ето още информация за този модел - тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар