сряда, 19 октомври 2011 г.

Нов McLaren F1 за 1 милион евро


Тестването на новия суперавтомобил на McLaren е официално потвърдено, а появата на пазара се очаква през 2014-та година.


Духовния наследник на легендарния F1 на McLaren има само една цел - да бъде най-добрият и засенчи всички съперници, включително Bugatti Veyron и наследника на Ferrari Enzo.

Този автомобил трябва да се задвижва от новата версия на 5.0 литровия V8 двигател с повече от 800 к.с. при 7500 об. / мин и 800 Нм въртящ момент между 3500 иц6800 об. / мин. 
Задвижващата система на McLaren е разработени в сътрудничество Ricardo и ще се свърже със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител (диска ще бъде най-отзад).

При производството на автомобила ще се бъдат вложени леки материали, което трябва да доведе до сравнително малка маса, която разбира се ще се отрази положително върху работата на автомобила. Очаква се той да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, а максималната скорост все още не е известна.

Що се отнася до дизайна, този автомобил ще заеме елементи от модела MP4-12C, и очевидно трябва да получи значително влияние и от модела F1. При производтвото му ще бъдат вложени и различни решения на активна аеродинамика, карбоново-керамични спирачки, регулируемо окачване и различни електронни системи с възможност за изключването им.

И накрая, за сега знаем, че новия мега-Mac трябва да получи буквено обозначение, като MP4-12C. Трябва да се произвежда в 500 броя и за всеки от тях ще бъде необходимо да се задели по един млн. евро. Новият модел ще се произвежда от два до три броя на седмица в производствен цикъл от четири години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар