петък, 15 април 2011 г.

Chrysler увеличи продажбите си с новите си модели


Американската група Chrysler, която се контролира от италианския Fiat, обяви
през март растеж в световен мащаб на продажбите си от 24 процента спрямо същия месец на миналата година, като предупреди, че обхватът на доставка извън Северна Америка започва да се забавя от февруари насам.
Глобалните доставки достигнаха 164 000 превозни средства през миналия месец и за трите месеца на 2011 продажбите нараснаха с 18% до около 394 000 единици. Както знаете растежа под 32 процента е определен от изпълнителния директор на Chrysler и Fiat Серджо Маркионе, за тази година.
Според рамковия план за възстановяване на компанията, който е създаден от Маркионе, Chrysler ще трябва през тази година да продаде два милиона превозни средства. За първи път плана работи с печалба, тъй като се избегна фалит през 2009та с финансовата подкрепа на администрацията на САЩ и с техническата помощ от Fiat, които предлагат технологиите за по-малки и по-икономични превозни средства.
Chrysler очаква продажбите извън Северна Америка да започнат да се увеличават, когато новите или променени модели пристигат в Европа, заяви ръководителят на международните операции на компанията Майк Манли.
Продажбите извън Северна Америка са нараснали с 1,6% в сравнение с март 2010 година. На около 14 000, което е значително по-малко от увеличението на доставките от 8,6% в страни извън континента, които компанията отчете през февруари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар