събота, 30 април 2011 г.

Audi A3 e-tron concept

Голяма част от концепцията на каросерията е изработена от алуминий
и CFRP материали, които в допълнение към спестяване на теглото увеличават и твърдостта на автомобила.  A3 е-Tron concept тежи 1720 кг, а багажното отделение е с обем 410 л.



Колесната база е с дължина от 2.63 м. и предоставя достатъчно място за пътниците, както и наличието на две индивидуални седалки в задната част, което кара пътниците да се чувстват по-луксозно, отколкото бихте очаквали от компактното возило в премиум сегмента.
В интериора са добавени много висококачествени материали и елементи с изчистен дизайн и много детайли от алуминий. В интериора е намерил място и голям, 8 инчов, екран, който показва информация на операционната система MMI на автомобила. Новото е триизмерен оглед на веригата на хибридната задвижваща система.





Хибридният диск се състои от двигател 1.4 TFSI, който развива 211 к.с., които се подпомагат от електрически мотор с моюност 27 к.с. Когато те работят заедно A3 е-Tron concept ускорява от 0 до 100 км / ч само за 6,8 секунди и има максимална скорост от 231 км / ч. Хибридната кола има всички други системи за намаляване на консумацията на енергия - старт-стоп система, топлинно управление, маслена помпа, чиято работа може да се управлява. Предаването се осъществява с DSG седем степенна предавателна кутия, която е специално настроена да работи с хибриден диск.


Електрическия двигател използва енергията, която се съхранява в батерии, разположени зад задните седалки. Капацитета на батерията от 12 кВтч и позволява автономия на концептуалния автомобил от дистанция 54 километра на чиста електрическа енергия.
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар