четвъртък, 28 април 2011 г.

Alfa Romeo TZ3 Stradale от Zagato


Миналата година, студиото Zagato представи състезателен автомобил Alfa Romeo TZ3 Corsa, изработен по мотиви от класическите модели от предишни години. Днес италианците са разпространили информация за друг модел TZ3, този път,  предназначен за обществени пътища.


TZ3 Corsa и TZ3 Stradale имат подобни форми, но все пак са много различни. Създателите на модела TZ3 Corsa го определят като модел с "нео-класически" дизайн, а Alfa Romeo TZ3 Stradale e "Авангарден".  Напълно различния дизайн на първата кола изградена въз основа на Alfa Romeo 8C Competizione, има шаси от въглеродни влакна, тръбна рамка и външни панели от алуминии. Втория автомобил е използвал за база Dodge Viper ACR, както и двигателите и елементи от въглеродни влакна.


TZ3 Corsa е произведена само в един екземпляр специално за колекционера Martin Cappa (Мартин Кап).



TZ3 Stradale ще бъде изработен в малко повече от 9 броя. Първият екземпляр ще отиде при Eric King (Ерик Кинг) от САЩ, втория и третия ще отидат при клиенти в Япония и Европа.
Премиера TZ3 Stradale ще се проведе на фестивала Concorso d'Eleganza Villa d'Este, която ще се проведе в Италия от 20 до 22 май. 
 



               

Няма коментари:

Публикуване на коментар