събота, 26 юни 2010 г.

Lamborghini произведе 10 000 Gallardo

Италианския производител на луксозни суперспортни автомобили Lamborghini успя да произведе 10 хиляди суперавтомобили Gallardo в завода си Sant’Agata Bolognese в страната на ботуша Италия.
С този резултат модела на италианския производител се превърна в най-успешния модел за всички времена. 10 хилядния Gallardo е произвден в жалто („Midas") и ще бъде доставен на собственика си в Азия.

„Достигането на 10 000 произвеждани автомобила Gallardo представлява много важна стъпка Lamborghini”, сподели главният мениджър на компанията Щефан Винкелман (Stephan Winkelmann). „Марката Lamborghini е изключителна и екстравагантна изцяло италианска, а Lamborghini Gallardo допринесе за повишаването на репутацията на марка по световните пазари. Lamborghini вече се продава в 45 страни по света от над 120 дилърски центрове”, казва Винкелман.

Gallardo е с V10 двигател и предаване 4х4, той се продава на пазара от 2003 година. През 2007 фирмата пусна и Gallardo LP 560-4 с повишена мощност и реновиран външен вид. Скоро Lamborghini възнамерява да пусне и нов модел от високия клас заместник на Murcielago.

Няма коментари:

Публикуване на коментар