събота, 26 юни 2010 г.

Alfa Romeo празнува своята 100 годишнина

100 години празнуват тази седмица италианските автомобили Alfa Romeo от както са започнали своето производство във завода Anónima Lombarda Fabbrica Automobilie или ALFA .
Компанията ще чества юбилея си четири дни на празника на град Милано, където е и родното място на компанията. Има много постижения за тази историческа марка, но може би няма по-важно от модела на Pininfarina представила модела 1966 Alfa Romeo Spider.

Spider започна животa си като концепция в Торино през 1961 на автомобилното изложение и започна да се произвежда пет години по-късно. Колата е снабдена с четири цилиндров  1570cc двигател, който генерира 109 конски сили (81 кВт ). Колата е реализирана в четири поколения за време от 27 години, до значителното намаляване на продажбите през 1991-1993 довело до спирането от производство.

За някои фенове на Alfa Romeo, моделът Giulietta Sprint 1954 е още по-култов. Колата започна живот като купе, но също така се продава и като седан и комби. Автомобилът е изграден с 1,3 -литров четири цилиндров двигателя, като се продава в различни тунинг версии.

Въпреки, че 70-те , 80-те години и 90-те години бяха трудни времена в Италия също и за Alfa Romeo, компанията излезе от този бурен период с обещание да продава по-иновативни и обичани автомобили. В по-новите модели Alfa Romeo все още е привлекателна за много хора с много по-търсен е супер-автомобила Alfa Romeo 8C Competizione. Но много фенове ще бъдат щастливи, ако компанията пусне за 100-годишнината нов модел Spider Duetto.

Няма коментари:

Публикуване на коментар