вторник, 3 март 2015 г.

Seat 20V20 concept

Seat засега не предлага кросоувър - SUV модели, но ситуацията скоро ще се промени.


Първия човек на SEAT Юрген Стакман всъщност миналата година съобщи, че испанската марка (собственост на германския VW) в бъдеще може да бъде в състояние да предложи общо три кросоувъра.



Като за начало, Seat за тази година на автомобилното изложение в Женева съобщи представи нова SUV концепция, наречена 20V20, а превозното средство е в поразителен оранжев цвят, който привлича вниманието! Освен другите неща, автомобила предлага 20-инчови алуминиеви джанти и LED светлини.
Концепцията Seat 20V20 е дълга 466 сантиметра, при междуосно разстояние от 279 см, а капацитета на багажника е по-голям от 600 литра.



Серийната версия ще бъде разработена на MQB платформа на Volkswagen, а за задвижване ще има бензинов TSI и TDI дизелови двигатели, с възможност за избор за задвижване на предните или четирите колела. Предаването се очаква да се осъществи от автоматична и DSG трансмисия.



SEAT SUV модел се разработва в Technical Centre в Испания, но серийната версия ще се произвежда в Чешката република. По-конкретно, производството на SUV модела на Seat ще се проведе в завода на Škodа в Чехия, заедно с новата Шкода.


Няма коментари:

Публикуване на коментар