вторник, 3 март 2015 г.

Koenigsegg Regera с 1500 к.с.

Koenigsegg наскоро обяви, че на автомобилното изложение в Женева, ще представи мистериозен модел Regera.
Това се случи днес, така че ето и първите официални снимки и подробности.


В кратко изявление, публикувано по-рано Koenigsegg казва, че това е "мега кар", и тъй като тя има обща мощност от 1500 к.с., тази кола е в действителност мега автомобил.


Така че, Regera ще има хибридна система за задвижване с обща мощност на тези 1500 к.с., които в допълнение към 5,0-литров V8 бензинов двигател с 1100 к.с. включва три електрически мотора с близо 700 к.с. (единият има 214 к.с. и другите два са с мощност от 240 к.с.).


Koenigsegg казва, че ускорението на Regera от 0 до 400 км/ч ще е за по-малко от 20 секунди, докато данните за максималната скорост не са уточнени.
Regera има тегло от 1628 кг, от които 115 килограма се падат на  батериите. Трябва да се отбележим, че колелата разполага с 19-цолови отпред и 20 цолови джанти отзад, които са изработени от въглеродни влакна! Освен това за спиране се грижат карбоново-керамични спирачки.


Според по-ранни съобщения, Regera е чисто нов автомобил, различен от Agerа, с луксозен интериор, CarPlay, 3G свързаност, WiFi и камера.


Koenigsegg ще направи серия от само 80 екземпляра Regera, а цената на един подобен автомобил ще бъде приблизително $ 1,90 милиона.


Няма коментари:

Публикуване на коментар