събота, 9 октомври 2010 г.

Най-добрите green концепции в Париж 2010


Автосалона в Париж отвори врати и много концепции заемат място
в изложбените зали. Разбира се най-голямо впечатление правят концептуалните модели с поглед към бъдещето развитие на автомобилната индустрия и най-вече в задвижването без вредни емисии. Ето затова тук ще ви представим най-добрите зелени концептуални автомобили представени на автосалона в Париж.

Nissan Townpod Concept
Nissan показва в Париж новия си концептуален модел наречен Townpod.
Това е електрическа кола, която питежава нулеви емисии и технология, заимствана от друг подобен автомобил на компанията Nissan Leaf. В Townpod Concept прави впечатление интересната му форма, липсата на В-колони, както и начина на отваряне на вратите.


Renault Zoe Preview Concept
Renault представя на автосалона в Париж концепция на автомобил наречен Zoe Preview Concept задвижващ се електричество. Renault Zoe Preview Concept предначертава посоката за развитие на бъдещите серийни електромобили на Renault, като от компанията съобщават, че Zoe е на 90% подобен с бъдещия сериен модел, който ще се появи през 2012 г. Zoe Preview Concept се задвижва с електрически двигател с 80к.с., и с едно пълно зареждане на литиево-йонните батерии има възможност да измине повече от 160 км. дистанция.


Renault Twizy Concept
Френската компания представя още един електрически задвижван модел, който ще влезе в сериино производство през 2011 г., автомобила се нарича Twizy и е предназначен за движение в градски условия, без проблеми да достигне точка А до точка Б. Twizy е с дължина само 232 cm (по-малко от Smart), ширина 119 cm, 146 см височина и тежи само 450 кг, и разбира се е много практична за движение в градски условия. Електрическият мотор притежава скромните 20 к.с., а литиево-йонните батерии се зареждат за около 3,5 часа, с тях автомобила може да измине около 160 км. с едно зареждане при максимална скорост от 75 км/ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар