четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Volvo XC90: нови скици


Volvo ще представи четири нови модела през 2014 година,
като се започне със замяната на старият модел на Volvo XC90. Замяна на Volvo XC90 ще бъде последвана от нов седан Volvo S80, Volvo V80 комби и новият 2 +2 купе с по-къса база, което вероятно ще се нарича Volvo C80.
Всички тези автомобили са базирани на новата архитектурна платформа (SPA) и ще бъдат задвижвани от новото семейство Volvo VCA - четири-цилиндрови дизелови и бензинови двигатели с възможност за избор на две ръчни скоростна кутия или автоматична трансмисия с осем предавки. Нови четири-цилиндрови бензинови двигатели ще предлагат мощност  между 140 и 280 к.с., а дизелите ще имат между 120 и 230 к.с.. Volvo ще предложи и V6 и V8 двигател в бъдеще, а компанията заяви, че допълнителната производителност и задвижване на всички колела ще се предлага с опция хибридна трансмисия, която използва електрически мотор за задвижване на задната ос. Механична система за задвижване на всички колела е също част от новата платформа на SPA.


Нова платформа на Volvo SPA е подобна на платформата MQB, започната от Volkswagen, като се използва същото двигателното отделение, интериорни разделители и позицията на педалите, и предни и задни надвеси за пътниците, които може да се различават по размер. SPA платформа също така позволява различна ширината на колелата за различните модели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар