петък, 14 януари 2011 г.

Chrysler 200 в Европа като Lancia


Веднага след първите официални снимки на Chrysler 200 започна
неофициалнo да се смята за този автомобил, че ще се продава в Европа като Lancia, което по време  на автомобилното изложение в Детройт бе потвърдено от шеф на Fiat и Chrysler Sergio Marchionne ("Fiat от преди няколко дни вече притежава 25% дял в Chrysler).
Marchionne също така спомена, че автомобила може да се нарича Lancia Flavia и ще се предлага в седан и кабриолет варианти. Lancia Flavia (чиито продажби в Европа се очаква в началото на 2012 г.)  ще бъде копие на американския оригинал и ще се различава основно по отличителната маска на Lancia. 
Chrysler 200 ще се продава в САЩ само с двигател 2.4-литров и 3.6-литров бензин (първият с 173 к.с., а другия с 283 к.с.), а Flavia ще предлага и дизелови версии. 

Това не е краят на връзката между Chrysler и Lanciа. Всъщност, след представянето на новия Chrysler 300 (състояло се на салона в Детройт), пазарът ще получи и версия с логото на Lancia. Lancia също така през март на автомобилното изложение в Женева ще покаже и новия Ypsilon, който ще се появи в търговската мрежа през юни 2011 г. В Женева ще бъде представен новия седан, който ще се основава на новия Chrysler 300 и ще бъде наследник на Lancia Thesis. 
За сега, това не е официално потвърдено, но някои източници твърдят, че новият седан ще бъде наречен Thema, име, което италианска марка е използвала през 80-те и 90-те години. 
Италианците очакват продажби от 10 000 до 15 хиляди на година от модела Thema, най-вече от дизеловите двигатели. 
На края, тъй като Lancia още тази година ще получите модел MPV, то той ще се основава на Chyrsler Town & Country .  

Няма коментари:

Публикуване на коментар