неделя, 1 януари 2012 г.

Mercedes Silver Arrow – футуристична концепция


Компанията Mercedes-Benz представя визията си за бъдещето на автомобилите за Холивуд. Компанията постоянно участва във филми за бъдещето и затова трябва тези автомобили да съответстват на футуристичните идеи.
Но не забравяйте, че доста голяма част от бюджета на филмите е предназначен за скрита реклама на мобилни телефони, часовници и автомобили. Затова не е чудно, че в Лос Анджелис се провежда ежегоден конкурс Los Angeles Design Challenge, в който автомобилните производители и киното в Холивуд намират помежду си общ език. В конкурса тази година в качеството кола на бъдещето Mercedes-Benz представя концепцията, наречена Silver Arrow.




Колата е проектирана от екип от професионалисти, Mercedes-Benz Advanced Design Studio и обединява 125 години иновации в технологиите и дизайна. Silver Arrow Concept е предназначен да символизира миналото и бъдещето на автомобилите с уникален дизайн. Като спомени от миналото, идеята е ясно изразена с основна структура на купето изпълнена в ретро дизайн, но това е най-сложната комбинация от меки цветове и плавни линии. Един поглед към колата открива спортния дух, но все още този автомобил доста футуристичен за да немери място сред серийните автомобили. За представяне на конкурса в Лос Анджелис, беше представен специално заснет кратък филм под заглавие ''Silver Lightning".Филмът се развива в бъдеще, което е абсолютно естествено и основно се говори за бързина и безопасност.

Тези концепции не са нещо необичайно за много производители. И много често дизайнерски конкурси се осъществява в голям брой различни страни, помагайки за вземане на решения и получаване на идеи от компаниите понякога дори на два или три модела наведнъж. Първо, погледнете в какватази посока се развива автомобилната мода и какви идеи преобладават в умовете на дизайнерите в конкурентните фирми. Второ, идеята на концепцията на бъдещето прави възможно да се оцени становището на специалистите и засегнатите лица, които се основават на автомобилния дизайн и следователно може бързо да стане ясно дали новите идеи на бъдещето ще се осъществят или не. И трето, в такива състезания се появяват нови имена на млади, талантливи дизайнери с визия за бъдещето, която в буквалния смисъл ще зависи от развитието на автомобилната индустрия. Що се отнася до Mercedes-Benz Concept Silver Arrow, според някои, тя може да бъде показана на автомобилното изложение в Детройт, като една от областите, на стил, на немският автомобилен производител.



Няма коментари:

Публикуване на коментар