понеделник, 2 януари 2012 г.

Lamborghini Gallardo LP600 + GT3 2012


Построен на базата на серийния суперавтомобил Lamborghini Gallardo,
състезателния автомобили LP600 + GT3 през 2011 г., спечели много победи в различни състезания, включително победи в европейски, американски и азиатски първенства и турнири. Тази кола е идеална за спринтови състезания, където максималната скорост и надеждност в един нов автомобил през 2012 г. ще бъдат проверени в изтощителните 24-часови състезания. Разработване на нова версия на машината през 2012 г., ангажира специалисти на Reiter Engineering, които наскоро представиха някои от детайлите на новия Lamborghini Gallardo LP600 + GT3 2012 г. Според производителя, автомобилът става по-еластичен и е получил значително подобрение при работа с него. Очаква се, че цената на състезателния суперавтомобил ще се увеличи с до около 300 хил. евро.


Lamborghini Gallardo LP600 + GT3 е с актуализиран аеродинамичен боди кит, който  увеличава ефекта на притискане при високи скорости  и има положителен ефект при движението на автомобила. За предната броня е подготвена разширена и по-ниска престилка, а отзад е помествен променен дифузер и спойлер. Иначе автомобила с две врати остава с почти непроменена странична визия.


Новите компоненти на окачването и спирачните системи все още са в процес на разработване. Спирачните механизмите на AP Racing се състоят от големи перфорирани дискове и 6-бутални апарата, които са по-ефективни благодарение на охладителната система. След експериментиране с твърдостта на пружините, за коригиране и привеждане в съответствие с правилното управление, разработчиците се надяват да подобрят управлението и стабилността на повечето писти. Редица дейности са направени за намаляване на броя на спирания в бокса.


5.2-литров бензинов V10 двигател, който развива максимална мощност от над 600 конски сили, сега работи в тандем с нова 6-степенна механична скоростна кутия Holinger. Превключването се извършва бързо и гладко, а резултата на загуба на мощност и въртящ момент почти не съществува.


Екип Reiter Engineering ще тества новото Lamborghini Gallardo LP600 + GT3 през януари на 24-часовата надпревара в Дубай и през февруари за 12-часовото състезание в Абу Даби. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар