събота, 10 декември 2011 г.

Volkswagen Cross Coupe влиза в производство


Основната звезда на VW на изложбеното пространство в Тokio Motor Show, Cross Coupe Concept, се очаква да влезе в производство през 2014-та.

"Ние смятаме, че SUV сегмента продължава да расте и ще увеличим броя на различните разновидности на предлаганите от нас. Клиентите искат да разполагат с джипове със спортен и мускулест външен вид, особено на ниска цена и висока позиция на седалките", каза началник отдел развитие и научните изследвания в Volkswagen, Ulrich Hackenberg, съобщава Autocar.


От Volkswagen очевидно са убедени, че Cross Coupe ще е истински хит в продажбите, понеже той прогнозира, че на пазара ще бъдат предложени няколко различни вида, от спортна 3-врата версия, до хибридното задвижване на четирите колела.


Съвсем сигурно е, че Cross Coupe в сериина версия ще запази всички характеристики на концепцията представена в Токио, но все пак ще бъде изработен за предназначен кръг от клиенти. Като основен конкурент на бъдещия стилен SUV на Volkswagen се споменава "основателя" на сегмента, Range Rover Evoque.


И накрая, концепцията Cross Coupe в Токио представя основните идеи, на които ще се базират бъдещите модели на Volkswagen. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар