понеделник, 2 май 2011 г.

Mini Goodwood става луксозна марка на британския производител


Мини в средата на април в Китай представи специална серия на "Mini Inspired by Goodwood“. Зад името и луксозния интериор се крие Mini Cooper S, който е преминал през ръцете на дизайнерите от Rolls Royce. Въпреки че се смяташе, че този автомобил ще бъде само една единствена бройка от лимитирана серия, сега се оказва, че името "Goodwood" остава по-дълго в употреба на легендарната марка.
"Mini Inspired by Goodwood" е основа на Cooper S с 1.6-литров турбо двигател, чиято мощност е 184 к.с. и 240 Нм, ускорение до 100 км е 7 секунди, а разходът на гориво е 5.8 литра на 100 км. Модела разработен от експертите на Rolls Royce ще бъде произведен в 1000 екземпляра и ще влезе в продажба следващата пролет.


След тази лимитирана серия, името "Goodwood" ще остане в постоянна експлоатация като нова марка, която компанията ще направи след спортната John Cooper Works. Докато феновете на Mini JCW предлагат спортната топ версията на производителя на автомобили, Goodwood ще бъде част от луксозна компания, която ще бъде насочена към по-стилни клиенти, които обичат да се наслаждават на луксозните коли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар