сряда, 4 май 2011 г.

BMW M5 с задвижване на всичките четири колела



Като че ли не е достатъчно какво има под предния капак на BMW M5, но за първи път след представянето на тази суперлимузина, се предлага и турбо двигател, вместо атмосферен двигател, а Мюнхен предлагат и още една изненада.
Новото M5 ще предложи задвижване на всичките колела, това бе официално потвърдено от източници на британската Autocar, които имат връзки в BMW. В Мюнхен, за сега внимателно покриват детайлите, но вътрешни лица твърдят, че това ще бъде последната изненада, когато става въпрос за спортен и луксозен автомобил. Също така, BMW нямат планове да се предложат версия с удължена колесна база за китайския пазар, както се носят спекулации.
 

Концепцията BMW M5, която ще се различава от серийния модел само в някои детайли, бе представена на автомобилното изложение в Шанхай. Световната премиера е насрочена за септември на автомобилното изложение във Франкфурт, а колата ще влезе в продажба в началото на второто тримесечие на 2012 г. 
 

Новото BMW M5 би трябвало да използва за задвижване 4,4-литров V8 двигател, който развива дори 578 к.с. и 690 Нм въртящ момент и това трябва да бъде достатъчно за три десети по-малко ускорение за 100 км/ч, както и за 30 процента по-ниска мощност, отколкото своя предшественик - атмосферния V10.
Новото поколение M5 след премахване на електронното ограничение на скороста ще може да достигне скорост от 300 км / ч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар