събота, 2 октомври 2010 г.

Интервю с Sergio Markione - FIAT на печалба за 2010 г.


Италианската Fiat ще приключи 2010-та година с нетна печалба, заяви
преди официалното откриване на Международното автомобилно изложение в Париж, главния изпълнителен директор Серджо Маркионе, като подчерта, че по-добри дни се очаква след индустриалната криза.

Маркионе заяви, че Fiat може да увеличи своите бизнес цели през тази година въпреки факта, че продажбите на автомобили през септември са намалели. "Аз анализирах броя продажби и мисля, че има много добри шансове за повишаване на нашите цели", заяви Маркионе пред репортери

Запитан дали Fiat ще успее да постигне голяма печалба в края на тази година, Маркионе каза кратко: "Да." "Това е първият автосалон, на който присъстваме след кризата. Производителите на автомобили са променили отношението си. Очаквам малко по-светло бъдеще, но е твърде рано да празнуваме ", заяви Маркионе, който е и директор на американската компания Chrysler, Fiat притежава 20% от американската компания.

Маркионе заяви, че продажбите на Fiat през септември "не са добре в Италия и Европа, но Латинска Америка е с положителни продажби."

Ръководителят на Fiat, заяви, че неговата група анализира потенциалните шансове за алианс с трети ''играч'', но само след изпълнение на интеграция с Chrysler, а Fiat да поеме пълен контрол на управлението.

Fiat има възможност да увеличи дела си в Chrysler до 35, а по-късно до 51 процента. Планът на акционерите на Fiat, беше одобрен през септември.

Маркионе заяви, че групата е отворена към асоциации с цел укрепване на своята нова бизнес единица на ''Индустриал'' на Fiat, контролирана от италианския производител на камиони Iveco и CNH New York Company, която произвежда селскостопанска техника.

Италианския всекидневник La Repubblica съобщи миналата седмица, че Daimler се интересуват от закупуване на "Iveco", когато през януари ще сложи край на разделението с Fiat, и когато акциите му се появят на пазара.

2 коментара: