събота, 2 октомври 2010 г.

BMW привиква в сервизите модели от серия 5, 6 и 7


Дъщернaта компания в САЩ на германския BMW заяви, че ще извика за инспекция 200 000 луксозни автомобили в Северна Америка заради възможни проблеми определяни като изтичане на течност в спирачната система на различни типове автомобили.

Засегнати са BMW Серия 5, 6 и 7 оборудвани с V8 и V12 двигатели за периода 2002-2010. година, както и няколко броя на Rolls-Rois Fantom, произведен от 2003 г. до 2010 г. Rolls-Rois Goust не е в риск, се казва в изявлението.

BMW обяви, че изтичане на течност може да застраши спирачната система на водача, което води до загуба на въздух и намаляване на силата на автоматични спирачни системи. Механичното спиране обаче, не е засегнато и превозното средство може да спре, според компанията.

BMW обяви, че не е имало съобщения за инциденти или наранявания, като се посочва, че условие за контрол на превозното средство, ремонт и резервни части скоро ще се осигурят в мрежата от дилъри в Северна Америка. Собствениците на превозни средства ще проверяват за възможност да бъдат уведомени в следващите няколко седмици, като ще бъдат в състояние да направят евентуален контрол и ремонт на автомобилите си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар